Baru GOP Health Care Bill Akan Menghancurkan Untuk orang-Orang Dengan HIV

Menghancurkan Untuk

Kos mendapat rawatan perubatan atau psikologi untuk kebimbangan , kemurungan atau berkaitan dari keadaan kesehatan profesional berbeza. Bagaimanapun, dalam cara yang sama, anda boleh mendapatkan satu Medicare manfaat apabila kamu melihat seorang dokter, anda boleh juga mendapatkan sebahagian atau semua perundingan bayaran subsidi ketika anda melihat tertentu kesihatan mental profesional untuk rawatan kecemasan dan kemurungan. Pada tahun 1986, sebagai sebahagian daripada Bajet Perdamaian Bertindak, Presiden Ronald Reagan menandatangani undang-undang yang Pengobatan Darurat dan Buruh Aktif Bertindak.

Undang-undang ini dijamin mana-mana kamar rumah sakit darurat yang diterima Medicare diperlukan untuk menyediakan layanan untuk semua orang lain tanpa undang-undang status, kewarganegaraan, atau pembayaran kemampuan. Tidak ada pembayaran perbekalan dan hospital tidak bisa memindahkan atau pelepasan pesakit perlukan rawatan kecemasan sekali pesakit dianggap untuk menjadi seorang non-pembayar. Ini membawa untuk pilihan terakhir peduli selama bertahun-tengah-keluarga kelas yang tidak mampu kesihatan.

Malaria muncul untuk menjadi yang paling biasa diagnosis dalam pasien yang telah dimasukkan ke hospital, dan juga cukup diagnosis biasa dalam pesakit luar. Tebal darah memburuk-burukkan telah diperiksa dalam kebanyakan pasien yang disampaikan dengan salah satu dari beberapa samar-samar aduan, termasuk sakit kepala, kelemahan dan bermutu rendah demam.

Jika parasit telah melihat, mereka telah dirawat dengan ubat yang sesuai, tapi banyak orang di Tanzania harbor malaria parasit dan tidak sakit dengan malaria dan mungkin tidak memerlukan layanan. Aku tidak yakin jika pesakit mendapatkan mereka intravena kina benar-benar telah mengalami malaria, walaupun aku yakin setidaknya beberapa dari mereka.

Dipaksa ke mendapat rawatan untuk keadaan kecemasan membuat saya akur untuk idea mendapat rawatan untuk saya lagi-berdiri isu-isu. Aku telah tahan untuk pergi pada ubat untuk membantu saya kebimbangan walaupun ia membuat hidupku sengsara, dan aku masih sangat ragu-ragu, terutama membaca orang-orang mengerikan kesan sampingan yang berpotensi senarai.
Saya adalah takut. Aku khawatir tentang berat badan, membangun beberapa keadaan atau yang lain, mati, atau apa yang telah anda, dan aku tahan ide yang memerlukan bantuan. Saya terbuka untuk melihat penasehat, tapi itu terlalu tertekan untuk mengatur untuk melihat dia sampai setelah aku kembali dari break, akhirnya berhenti dan pengobatan.

Gangguan ini dapat menjadi bahaya. Rak buku boleh menjadi begitu tinggi bahwa mereka bisa mengambil risiko jatuh pada seseorang. Ditambah, mungkin ada serangga seperti tikus, rayap dan lipas yang bisa mulai melukai buku-buku ini. Semua ruang kosong dalam bilik atau rumah boleh dimakan oleh buku-buku dan pesakit bisa mulai menyusun mereka bahkan di dapur dan kamar mandi. Ia juga boleh mengganggu biasa kebersihan dan juga boleh membawa untuk tidur dan gangguan makan. Ia juga menyebabkan gangguan dalam hubungan peribadi sebagai orang yang dapat menutup diri mereka di rumah untuk menjaga mereka di koleksi.

Pesakit laporan beberapa gejala kemurungan, termasuk anhedonia: aku telah akhir-akhir—tapi karena saya tidak tahu—kehilangan semua saya bergembira, pengecualian semua adat latihan" (II, ii); tingginya keinginan bunuh diri: yang ini terlalu terlalu padat daging akan meleleh... Atau yang Kekal tidak akan menetapkan / Nya canon `melawan diri pembantaian!" (Aku, ii), Untuk menjadi, atau tidak boleh" (aku, iii); serta kebimbangan yang berkaitan dengan insomnia: Pak, dalam hati saya terdapat sejenis berjuang / Itu tidak akan biarkan aku tidur.

" (V, ii). Dia juga laporan yang sangat mengganggu perintah halusinasi: Dendam nya busuk dan yang paling luar biasa pembunuhan." (Aku, v).